Akuttandvård när du behöver den

Har du skadat en tand eller har du tandvärk som håller dig vaken om nätterna. Hos oss kan du få akuttandvård när du behöver det.

Tandvärk och andra dentala problem är något som de flesta av oss upplever någon gång i livet. Och oftast kommer tandvärken när man minst anar det och smärtan kan vara outhärdlig. Tur då att vi på Stora Gungan kan erbjuda dig akuttandvård, så att du så snabbt som möjligt kan få hjälp med dina akuta tandproblem.

När ska du söka akuttandvård?

Om du lider av akut tandvärk eller om du har skadat eller slagit ut en tand, bör du snarast möjligt kontakta oss för akuttandvård. Snabb hjälp kan vara avgörande för vilka eventuella ingrepp som behöver göras för att lindra dina besvär.

Du kan även söka akuttandvård om du upplever kraftiga ilningar i tänderna, om en plomb, bro eller fyllning har lossnat eller om du har problem med dina visdomständer. Om du känner att situationen är akut, så är den förmodligen det. Vi kan hjälpa dig att snabbt ställa diagnos och avgöra hur akut läget är. Det viktiga är att du kontaktar oss, innan problemen blir större än de behöver vara.

Om du har slagit ut en tand kan du, innan du söker akuttandvård, rengöra roten genom att spola den i kallt vatten. Du kan förvara den i mjölk eller en fysiologisk koksaltlösning. Du kan även förvara den under tungan.

Kontakta oss när du behöver akuttandvård

När du kontaktar oss angående akuttandvård gör vi allt vi kan för att hjälpa dig så fort det bara är möjligt. På så sätt kan vi hindra att ytterligare obehag tillstöter, såsom infektioner och liknande.

Har du funderingar om vår akuttandvård, eller är du nyfiken på någon av de andra tjänster vi erbjuder dig som patient? Hör av dig till oss så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig och dina tänder till ett långt och lyckligt liv tillsammans.