Implantat med precision

Behandling med implantat har utvecklats mycket den senaste tiden. Idag kan vi erbjuda implantat till patienter där det för ett antal år sedan inte var möjligt.

På Willa Tandhälsa har vi stor erfarenhet av implantat, både för kronorna och insättning av implantatskruven. Den stora utmaningen idag är rätt placering av tandimplantaten för att uppnå bästa estetik. Alla behandlingar måste individuellt planeras med undersökning, röntgenbilder, modeller och fotografier.

Implantat med kirurgiska guider

Panoramaröntgen är ett måste inför planering av implantatbehandling samt att vi har egen CBCT-röntgen för att kunna göra en 3D-planering av dina implantat och även utföra implantatplaceringen med hjälp av kirurgiska guider när det behövs. Vi planerar och förklarar hur just din behandling bör genomföras. Vi använder endast implantat som är väldokumenterade och har mycket goda resultat.

Säkra och väldokumenterade implantat

När vi arbetar med implantat arbetar vi med implantatsystemen Ankylos och Straumann. Båda systemet som är extremt väldokumenterade.

Virtuell planering ger bättre implantat

Under implantatbehandlingen kan det ibland vara svårt för tandläkaren att få en perfekt placering av dina implantat. Är benmängden dålig och marginalerna till nervkanaler i underkäken små, är precisionen essentiell. En virtuell planering av dina implantat gör det möjligt för tandläkaren att visuellt utföra operationen på en datorskärm innan hen gör den riktiga implantatbehandlingen på dig.

I planeringsverktyget kan du som patient, tillsammans med din tandläkare se hur resultatet kommer att se ut. Tandläkaren får då möjlighet att beställa en operationsguide för att sätta dina implantat enligt plan. Det är en liten extrakostnad för dig som patient men det ger större trygghet och även större möjlighet för att få implantat.