MITT TANDLÄKARTEAM

Bild av Mats Brontén

Tandläkare, Vd

Mats Brontén

Bild av Camilla Bågander

Tandläkare

Camilla Bågander

Bild av Sara Korn (f.d Lennartsson)

Tandläkare

Sara Korn (f.d Lennartsson)

Bild av Anna Nilsson

Tandläkare

Anna Nilsson

Bild av Wesam Ramadan

Tandläkare

Wesam Ramadan

Bild av Chris Johansson

Tandläkare

Chris Johansson

Bild av Joakim Edsbrand

Tandhygienist

Joakim Edsbrand

Bild av Christian Barraza

Tandläkarassistent

Christian Barraza

Bild av Åsa Eriksson

Tandsköterska

Åsa Eriksson

Bild av Karen Josefsson

Tandsköterska

Karen Josefsson

Bild av Malin Wieslander

Tandsköterska

Malin Wieslander

Bild av Ulrika Örell

Tandsköterska

Ulrika Örell

Noomi Östergren

Bild av Ioanna Gkole

Tandtekniker

Ioanna Gkole

Bild av Vicky Gkole

Tandtekniker

Vicky Gkole

Bild av Tomas Samuelli

Tandtekniker

Tomas Samuelli

Bild av Ulrika Åström

Arbetsledare

Ulrika Åström

Bild av Marina Wahlström

Receptionen

Marina Wahlström

Bild av Simon Karlsson

Simon Karlsson

Bild av Aida Brontén

HR/Marknad

Aida Brontén

Bild av Orfa-Ruth Lopez De Rodas

Lokalvård

Orfa-Ruth Lopez De Rodas

tandvårdsrädsla

Tandvårdsrädsla

Känner du oro eller rent utav blir rädd vid tanken att besöka tandläkaren? Du är inte ensam. Denna typ av ångest och oro kan drabba alla, både barn och vuxna, och kallas för tandvårdsrädsla eller tandläkarskräck. Att känna dessa känslor är faktiskt vanligare än du tror och tyvärr är det ofta ett vanligt skäl till att inte besöka tandläkaren, det tycker vi är oerhört synd.

 

Vad är tandvårdsrädsla?

Det finns flera orsaker till att man kan känna oro eller är rädd för att besöka tandläkaren. Ofta kan detta bero på att man tidigare har haft dåliga erfarenheter av tandvården. Det kan också handla om mer specifika rädslor som att man är nålrädd, känner rädsla inför bedövning eller rent utav är rädd för att behandlingen ska göra ont. Man kan också känna obehag av själva miljön då ljud och lukter kan upplevas som mycket speciella och främmande på mottagningen.

 

Vi förstår och är redo att hjälpa dig, på dina villkor.

Oavsett orsak till din rädsla så förstår vi dig och vill gärna hjälpa dig att förändra och förbättra dina erfarenheter och upplevelser av tandvården. Du kan känna dig trygg i att vi innehar stor kompetens och har lång erfarenhet av att behandla personer som är tandvårdsrädda. Viktigast är att du pratar med oss om din oro och dina rädslor men vi erbjuder också olika alternativ till bedövning, lugnande preparat och samarbetar med kliniker som utför tandvård under narkos. Det innebär att du sövs av en narkosläkare och att behandlingen utförs medan du är sövd.

Det är oerhört viktigt för oss att du känner dig trygg och delaktig i beslut kring din tandvård. Allt skall ske på dina villkor och inga beslut tas utanför din vetskap, detta för att vi skall kunna bygga en relation som grundar sig i förtroende och tillit. På så sätt skapar vi förutsättningarna för att vända oro och rädsla till nya positiva erfarenheter som gör att du, med vårt stöd, vågar ta steget mot en bättre munhälsa.

Meddela om du känner dig orolig eller rädd inför ditt besök i samband med att du bokar en tid hos oss eller hör av dig till oss för råd och stöd innan bokning.

 

Barn och tandvårdsrädsla

Vi är också mycket erfarna i att hantera barn som är rädda för tandläkaren. Barns rädsla och oro kan uttrycka sig lite annorlunda än hos vuxna som kan sätta ord på och förklara sin oro. Ofta kan det handla om att barnet följer med till mottagningen för besöket, men vid behandling kan barnet börja gråta, vägra öppna munnen eller börja prata ovanligt mycket på grund av nervositet. Rädslan kan till och med sträcka sig så långt att barnet vägrar följa med till mottagningen den dag det är dags för undersökning.

Det är därför viktigt att kunna se och identifiera tidiga tecken på oro och rädsla så att ditt barn skall få en bra upplevelse av att besöka tandläkaren tidigt i livet. På Stora Gungan har vi därför en barnansvarig tandläkare på mottagningen som har stor erfarenhet av psykologiskt omhändertagande, lugnande medicinering och smärtlindring för just barn.