Tandhygienist

Behöver du komma i kontakt med en tandhygienist? Du som bor i Stockholm kan snabbt och enkelt kontakta oss när du behöver hjälp.

Det finns många befattningar på en tandläkarmottagning. En tandhygienist hjälper dig att behålla en god munhygien hela livet. Hos tandhygienisten får du tips och råd om hur du ska sköta din personliga munhygien, men också hjälp med att till exempel avlägsna tandsten och hålla ditt tandkött friskt.

Bättre munhygien med en tandhygienist

En tandhygienist utför även andra behandlingar, såsom flourlackering, fissurförsegling och borttagning av plack. Dessutom kan tandhygienisten diagnostisera karies och parodontit, alltså hål i tänderna och tandlossning. Patienter med parodontit har oftast ett större behov av att besöka en tandhygienist, men även om du inte har tandlossning är det mycket bra för din tandhälsa att få tänderna rengjorda av ett proffs.

Besök din tandhygienist regelbundet

Med regelbundna kontroller av din munhälsa, kan en tandhygienist stödja dig i din egenvård och på så sätt förebygga sjukdom i munhålan och förhindra eventuell fortsatt sjukdomsspridning. Genom att upptäcka eventuella problem i tid, kan en tandhygienist bidra till att du slipper obehagliga överraskningar längre fram i livet.

Regelbundna besök hos en tandhygienist lönar sig, eftersom risken för stora, kostsamma behandlingar minskar om du låter tandhygienisten hjälpa dig att ligga steget före. Samarbetet mellan dig och din tandhygienist är viktigt för att du ska kunna behålla en god munhygien livet ut.

Boka behandling hos en tandhygienist

Hos oss på Tandläkarna Stora Gungan kan du få den hjälp du behöver för att din mun och dina tänder ska må bra. Förutom tandhygienist kan du även få hjälp av våra tandläkare och tandtekniker med en rad olika specialkunskaper. Hos oss finns all kompetens samlad under ett tak, vilket betyder att du inte behöver vända dig till flera olika kliniker, oavsett om du behöver hjälp med profylax, laga hål eller mer omfattande kirurgiska ingrepp.

Kontakta oss på  Tandläkarna Stora Gungan om du vill besöka en tandhygienist, eller om du är intresserad av någon av våra övriga tjänster. Vi är bara ett telefonsamtal bort.